OOGVOORGEZONDHEID.COM

 

Vergoedingen voor optometristen komen vanuit het basispakket

Dat heeft consequenties voor uw patiënt, want op het basispakket is het eigen risico van toepassing welke meestal 385 euro per jaar bedraagt.

De patiënt wordt door ons gefactureerd. Deze factuur betaalt de patiënt aan ons en wij maken het aan u over. Dezelfde factuur kan de patiënt indienen bij de zorgverzekeraar. Het consult geheel of deels vergoed, afhankelijk van het basispakket dat de patiënt heeft.

 

 

Declareren

Hoe werkt declareren ?

U doet een controle in uw winkelsoftware en bericht de verwijzende huisarts hierover via zorgmail. Dan kunt u in uw eigen programma binnenkort kiezen of u wilt dat de controle wordt gefactureerd aan uw patiënt of niet. Op dit moment bent u klaar.

De patiënt ontvangt een factuur en kan deze zelf indienen bij zijn zorgverzekeraar.

 

 

Wat declareren wij voor u ?

Wij gebruiken een 5-tal Overige Zorg Producten (OZP's). 

OZP 192854 preventieve optometrische screening; deze mag alleen worden gedaan wanneer er een medische noodzaak is. Dat wil zeggen dat de huisarts erom moet vragen en de zorgverzekeraar er vooraf mee akkoord moet gaan. Dit is helaas een obstakel waardoor deze niet vaak zal worden gebruikt.

 

OZP 192848 Eerste optometrische onderzoek; alleen op verzoek van een huisarts. Max 1x per jaar.

 

OZP 192849 Vervolg optometrisch onderzoek; deze als vervolg op ozp 192848, maar kan meerdere keren worden gedeclareaerd.

 

OZP 039813 Onderzoek vd oogstand, oogbeweging en samenwerking beide ogen door orthoptist, eerste onderzoek. Alleen op verzoek van een huisarts.

 

OZP 039814 Standaard vervolg orthoptisch onderzoek vd oogstand, oogbeweging en samenwerking beide ogen door orthoptist, deze als vervolg op de 039813, maar kan meerdere keren worden gedeclareerd.

 

Contactgegevens:

Stichting Optonet

Burgemeester Mallenslaan 15

5171 JK KAATSHEUVEL

NL21RABO0313535590

KVK 67100511

AGB 22220905

optometrist@oogvoorgezondheid.nl

OOGVOORGEZONDHEID.COM

JD Webworks Copyright @ All Rights Reserved

www.jdwebworks.nl