OOGVOORGEZONDHEID.COM

Vergoedingen voor optometristen komen vanuit het basispakket

Dat brengt verplichtingen mee want op het basispakket is het eigen risico van toepassing welke meestal 385 euro per jaar bedraagt. Uw patiënt krijgt niet van ons, niet van u, maar van de zorgverzekeraar de rekening van de controle die u uitvoert. Is het eigen risico voor het lopende jaar al voldaan, dan ziet uw patiënt niet meer dan een kennisgeving van uw zorgverzekeraar. De zorg wordt dan volledig vergoed.

Declareren

Hoe werkt declareren ?

Wanneer u een controle hebt ingevuld in optoconnect en de huisarts hierover hebt bericht, wordt de controle ook gedeclareerd. Wanneer u de acte van cessie upload in optoconnect onder “documenten”, is alles geregeld. Deze aktie en een eventueel vervolg daarop kunnen wij declareren.

 

Wat declareren wij voor u ?

Wij gebruiken een 5-tal Overige Zorg Producten (OZP's).

 

OZP 192854 preventieve optometrische screening; deze mag alleen worden gedaan wanneer er een medische noodzaak is. Dat wil zeggen dat de huisarts erom moet vragen en de zorgverzekeraar er vooraf mee akkoord moet gaan. Dit is helaas een obstakel waardoor deze niet vaak zal worden gebruikt.

 

OZP 192848 Eerste optometrische onderzoek; alleen op verzoek van een huisarts. Max 1x per jaar.

 

OZP 192849 Vervolg optometrisch onderzoek; deze als vervolg op ozp 192848, maar kan meerdere keren worden gedeclareaerd.

 

OZP 039813 Onderzoek vd oogstand, oogbeweging en samenwerking beide ogen door orthoptist, eerste onderzoek. Alleen op verzoek van een huisarts.

 

OZP 039814 Standaard vervolg orthoptisch onderzoek vd oogstand, oogbeweging en samenwerking beide ogen door orthoptist, deze als vervolg op de 039813, maar kan meerdere keren worden gedeclareerd.

Contactgegevens:

Stichting Optonet

Burgemeester Mallenslaan 15

5171 JK KAATSHEUVEL

NL21RABO0313535590

KVK 67100511

AGB 22220905

Lid worden? Mail naar mdehaas@optoconnect.nl

OOGVOORGEZONDHEID.COM

JD Webworks Copyright @ All Rights Reserved

www.jdwebworks.nl